Jak smakuje porka, czym jest pazibroda, jak dobrze ubić masło? Przyjedź do Muzeum Wsi Radomskiej na "Smakowanie na polanie"!

Z tej imprezy na bank nikt nie wyjdzie głodny! ;)
Muzeum Wsi Radomskiej zaprasza na wakacyjny cykl warsztatów, których celem będzie prezentacja i popularyzacja typowych form twórczości ludowej.
Na 6. już z kolei warsztatach "Smakowanie na polanie", które odbędą się w niedzielę 10 lipca, poznamy tajniki kuchni wiejskiej.
Dokonamy degustacji prawdziwej porki, pazibrody, pysznych jagodzianek, pulchnego placka drożdżowego oraz nieodzownego grochu z kapustą!
A dla prawdziwych twardzieli odbędzie się pokaz ubijania masła!
Impreza potrwa od godz. 10:00 do 18:00.
Ceny biletów wstępu:
- Bilet normalny - 8 zł
- Bilet ulgowy - 5 zł
- Bilet rodzinny - 19 zł
W kolejne wakacyjne niedziele proponowane są następujące warsztaty:
- 17 lipca - Magia i medycyna ludowa
- 24 lipca - Zdobnictwo ludowe tkanin
- 31 lipca - Łowiectwo
- 7 sierpnia - Szewstwo
- 14 sierpnia - Zielarstwo
- 21 sierpnia - Miodobranie
- 28 sierpnia - Piwowarstwo
Zapraszamy na przesmaczne "Smakowanie na polanie"!