N A S Z   P A R T N E R

Jak smakuje porka, czym jest pazibroda, jak dobrze ubić masło? Przyjedź do Muzeum Wsi Radomskiej na "Smakowanie na polanie"!

05.07.2011
|
Jak smakuje porka, czym jest pazibroda, jak dobrze ubić masło? Przyjedź do Muzeum Wsi Radomskiej na "Smakowanie na polanie"!

Z tej imprezy na bank nikt nie wyjdzie głodny! ;)

Muzeum Wsi Radomskiej zaprasza na wakacyjny cykl warsztatów, których celem będzie prezentacja i popularyzacja typowych form twórczości ludowej.

Na 6. już z kolei warsztatach "Smakowanie na polanie", które odbędą się w niedzielę 10 lipca, poznamy tajniki kuchni wiejskiej.

Dokonamy degustacji prawdziwej porki, pazibrody, pysznych jagodzianek, pulchnego placka drożdżowego oraz nieodzownego grochu z kapustą!

A dla prawdziwych twardzieli odbędzie się pokaz ubijania masła!

Impreza potrwa od godz. 10:00 do 18:00.

Ceny biletów wstępu:

W kolejne wakacyjne niedziele proponowane są następujące warsztaty:

Zapraszamy na przesmaczne "Smakowanie na polanie"!